Μία ακόμη σημαντική στιγμή και διάκριση για την Σερραϊκή διαιτησία και τα κορίτσια της, καθώς οι Σερραίες, Μπιμπή Μαρία (διαιτητής), Μπαντή Αναστασία (α’ βοηθός) και Βογιατζή Ευαγγελία (β’ βοηθός) ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να συμμετέχουν στους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Μίκρας της ΕΠΣ Μακεδονίας το διάστημα 11 έως 14/4/2018 και οι Σερραϊκή τριάδα ορίστηκε να αγωνιστεί σε δύο αγώνες το Σάββατο 14/4, με ώρες έναρξης των αγώνων στις 10:00 και στις 12:00.

Το Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου «Όλες για το παιχνίδι», διεξάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου. Εντάσσεται στα προγράμματα της UEFA και της Ε.Π.Ο. για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου & συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ θα έχει την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και της δράσης «Λύσε τη σιωπή». Απώτερος στόχος της εν λόγω διοργάνωσης είναι η διάδοση του αθλήματος στα κορίτσια, η προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι», η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες:
1. Τη διεξαγωγή αγώνων ομάδων στελεχωμένων από επιλεγμένα κορίτσια κάτω των 15 ετών από όλη την επικράτεια (πιο συγκεκριμένα, 72 κορίτσια κάτω των 15 ετών από 39 σωματεία, τα οποία θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα δυνατό Final four).
2. Τα σεμινάρια αθλητικής και κοινωνικής θεματολογίας προς τις ταλαντούχες παίκτριες.
3. Τις ανοικτές δράσεις -αποκλειστικά για γυναίκες- στην Πλατεία Αριστοτέλους.